Werkochtenden moeras Purmerbos

REGIO - Te beginnen op 7 september organiseert IVN Waterland elke 1e zaterdag van de maand in het najaar en de winter een werkochtend in het moerasdeel in het Purmerbos (natuurdeel ingang Westerweg ter hoogte van huisnummer 6) van 08.45 uur tot 12.15 uur.

Op elke eerste zaterdag van de maand in najaar

Ook de Landelijke natuurwerkdag, die elke eerste zaterdag in november op het programma staat, wordt in het Purmerbos georganiseerd. Dan zijn leden en vrijwilligers van het IVN de gehele dag aan de slag in en rond het moeras.

Het doel is om het moeras open te houden en de leefomstandigheden voor moerasvogels te verbeteren en te vergroten. Hiermee zal ook een nevendoel worden bereikt, namelijk meer ruimte voor moeras- en waterplanten en meer (water)insecten.

Onderhoud aan slootjes

We voeren onderhoud uit aan slootjes en poelen door deze uit te baggeren en te schonen, delen van het rietmoeras in een langjarige cyclus te maaien en het maaisel af te voeren en boom- en struikopslag te verwijderen.

Ook is er onderhoud aan een takkenril, een vogelkijkscherm en een insectenhotel langs de rand van het moeras.

Geef je op

Heb je interesse om in het moeras mee te werken of wil je informatie over deze werkochtenden, dan kunt je contact opnemen met Louis Boersma.

Zijn e-mailadres is moeraswg.ivn.w@gmail.com Bellen kan ook, op 06 13 46 61 48.