Nachtleven in heemtuin

PURMEREND – Op vrijdag 6 september om 20.00 uur kunnen liefhebbers samen met de gidsen van IVN Waterland op zoek naar het nachtleven in heemtuin De Dwarsgouw. Schemering en donker, wat kunnen wij nog waarnemen met onze zintuigen. Hoe is het om in het schemerdonker in de heemtuin te zijn, wat hoor je, wat zie je, ruik je of voel je?

Waarom kunnen wij zo slecht zien in het donker en kunnen de nachtdieren dat wel? Welke nachtdieren zijn er in de heemtuin en welke kunnen we tegenkomen? Misschien kunnen we met de batdetector vleermuizen waarnemen. Zou er een uil reageren op onze roep?

Op basis van een speciaal recept is er een smeerseltje op een aantal bomen aangebracht waar nachtvlinders dol op zijn, maar zitten ze daar dan ook bij? Ook met de speciale nachtvlinderlamp gaan we proberen de vlinders te lokken. Ga mee op deze unieke ontdekkingstocht vlakbij uw eigen woonomgeving.

De start is bij de ingang van de heemtuin aan het Trimpad. Het advies is om waterdichte schoenen of laarzen aan te trekken, want het kan vochtig zijn. Kosten: gratis voor IVN leden en donateurs. Niet-leden betalen € 2,50.

Informatie en aanmelden: Louis Boersma 0613466148 of via de site www.ivn.nl/afdeling/waterland of heemtuin.ivn.nl@gmail.com