De muzikale buurtsoap De Wasserette is op 7 oktober in Zuidoostbeemster.
De muzikale buurtsoap De Wasserette is op 7 oktober in Zuidoostbeemster. (Foto: aangeleverd )

Wijkjury en muzikale previews in theater De Verbeelding

PURMEREND - Zoals elders in deze krant staat opent het culturele seizoen op zondag 15 september. Theater De Verbeelding (in P3) toont vanaf 12.00 uur een aantal bijzondere previews van wat het theater het aanstaande seizoen aan professioneel (muziek)theater te bieden heeft..

De middag wordt gepresenteerd door Jurgen Walch. Hij is ook de dramaturg die de Wijkjury begeleidt. Om 13.15 uur zal hij dit nieuwe initiatief van De Verbeelding en de Purmaryn presenteren. Een publieksjury van elf leden uit verschillende wijken in Purmerend, die tot nu toe niet of nauwelijks in het theater komen, gaan 12 voorstellingen bezoeken. Aan het eind kiezen ze 'hun' beste voorstelling.

Het Volksoperahuis toont een voorproefje van het derde seizoen van de hilarische muzikale buurtsoap De Wasserette, die vanaf 7 oktober 6 maandagen wordt gespeeld in de Zuidoostbeemster, met de komende fusie als thema.

Peter van Rooijen is er met een presentatie van zijn liedjesprogramma Liefde, Dood en Zwaartekracht, behalve beladen met een sterrenregen aan lovende recensies is hij ook genomineerd voor de Poelifinario kleinkunst, de belangrijkste cabaretprijs.

Muziek is er ook van altvioliste Esther Apituley en acteur/trompettist Hans Dagelet die iets laten zien uit hun programma Kabarett Dapitulett.

Rock me baby

Servaes Nelissen zal iets vertellen over zijn voorstelling Rock me baby (met onder andere René van 't Hof). Omdat deze tragikomische 'rockumentary' nog gemaakt moet worden, toont hij een deel uit zijn met 4 en 5 sterren ontvangen voorstelling Beefteefjes. Deze voorstelling is genomineerd voor de VSCD Mime prijs.

Om 12.00 uur wordt gestart met een complete voorstelling voor de jeugd van 2 tot 8 jaar: Kluizelaar van Simone de Jong. Deze beeldende voorstelling kreeg ook 5 sterren.

Meer informatie: www.theaterdeverbeelding.nl