Het was groot feest bij de opening.
Het was groot feest bij de opening. (Foto: Han Giskes)

Sportify Kids nieuwe BSO en peuteropvang

PURMEREND – Het was groot feest op vrijdag 30 augustus bij basisschool De Vlieger in de Purmer-Zuid waar Sportify Kids een nieuwe opvanglocatie opende. Met niet alleen buitenschoolse opvang (De Kiters), maar ook peuteropvang onder de naam De Vliegertjes. Er zijn sinds dit schooljaar overigens meer nieuwe locaties van Sportify Kids: in de Montessorischool in de Purmer-Zuid werd de tweede peuteropvang De Mini's geopend, en in Monnickendam gaat Sportify Kids van start met BSO De Bolder.

Sportify Kids is in 2012 opgericht maar heeft een grote groei doorgemaakt. Met name door het originele concept waarin sport en beweging een grote rol spelen. "Wij werken met vier pijlers", vertelt oprichter Merijn van Zurk die samen met zijn vrouw Michelle en compagnon Mark de directie voert. "Sport, muziek, creatief en vrije tijd". We hebben dagelijks pedagogen en sportinstructeurs aanwezig op de BSO. Ook bij de peuters komt er dagelijks een sportinstructeur langs. Dat slaat enorm aan. 'Bewegend' onderwijs is echt iets van deze tijd, en toen wij begonnen bestond dit nog helemaal niet. Onze eerste locatie in 2012 was niet voor niets bij de Wherevogels. Naast de sportverenigingen werden we steeds vaker door scholen benaderd om samen te werken. Inmiddels hebben we twaalf locaties en 60 medewerkers, en nog zijn er wachtlijsten. Leuk is dat de peuteropvang erbij is gekomen zodat we nu op die jonge leeftijd al veel met sport kunnen doen. Bovendien zie je de kinderen soms later weer terug in de BSO zodat je die hele ontwikkeling meemaakt."

Bij De Vlieger werd dus vorige week vrijdag een mooi feestje gevierd waar de hele school voor uitliep. Merijn knipte het lint door, en vanzelfsprekend waren er na de sport/dans warming up veel sportactiviteiten om de dag luister bij te zetten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding