Vertoning films in Filmhuis tijdens Cultuurparade

Vervolg van voorpagina

vijf korte films vertoond, om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De films duren ongeveer een uur. Iedereen kan vrij inlopen.

De volgende films worden gedraaid: Glas van Bert Haanstra, Nederland. Voor Glas monteerde de regisseur verschillende facetten van glasfabricage, die met aandacht voor details ritmisch op muziek werden gezet door Pim Jacobs. De film was direct een groot succes: bij de pers, op internationale filmfestivals en bij het grote publiek. In 1960 mocht Haanstra zelfs een Oscar voor de beste korte documentaire in ontvangst nemen.

Relatiekomedie

Gratis, van Merijn Scholte Albers, gaat over Ruud, die gratis boodschappen mag doen en gratis is iets waar de doorgaans wat chagrijnige Els dol op is. Net als altijd deelt zij de bevelen uit en moet Ruud het vuile werk opknappen. Maar op het moment suprème, verloopt alles anders en is Els aan zet. En dat valt nog niet mee. Pijnlijke relatiekomedie in een supermarkt, bekroond met een Gouden Kalf.

Joop, van Pim de la Parra, is een tragikomische korte film. Joops horoscoop vermeldt een liefdesaffaire met een goede vriendin, maar als Joop deze voorspelling na wil leven, loopt alles in het honderd.

Getekende animatie

De voorlaatste film is Ticking Away, van Mchael Sewnarian. Deze getekende animatie vertelt het verhaal van een eenzame klokkenmaker die troost zoekt in zijn werk. Alles gaat zo zijn gang tot op een avond een vreemdeling een bezoek aan zijn werkplaats brengt en hem een wel heel bijzonder horloge geeft om te repareren.

De laatste film heet WK Cavia en is gemaakt door Maria Philips. Dit is een optimistische, licht absurde, tragikomische film. Kiki werkt in een caviatrimsalon waar ze druk bezig is met de voorbereidingen voor het WK voor de mooiste cavia. Sven van de vishandel.

Kijk voor meer informatie over de Cultuurparade op www.facebook.com/Cultuurparade