Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ford Mustang55 speciaal voor Europa

Ter ere van zijn 55ste verjaardag presenteert Ford speciaal voor de Europese markt de Mustang55 met 5.0-liter V8-motor. Tegelijk presenteert Ford de verbeterde Mustang 2.3 EcoBoost.

De Mustang55 is gebaseerd op de 331 kW/450 pk sterke Ford Mustang GT en hij is beschikbaar als Fastback en Convertible. De ranke, atletische body van de jubileumversie heeft een unieke twist met zijn zwarte, vervagende striping op de motorkap en langs de onderzijde van de flanken. Verder is het dak van de Fastback zwart gespoten, wat fraai combineert met de hoogglanzend zwarte lichtmetalen 19-inch wielen. Zwarte exemplaren (Shadow Black) zijn voorzien van zilverkleurige striping en de Convertible heeft een zwart stoffen dak.

Verder zijn beide grilles afgewerkt in twee tinten zwart: hoogglanzend zwart en Pillar Black. In de bovenste grille is het Mustang-logo in Pillar Black uitgevoerd, net als de 5.0-badges op de voorspatborden, maar de punt tussen de cijfers is in Colorado Red gelakt.

Luxueus

Het luxueuze interieur van de Mustang55 omvat onder meer dashboardpanelen in carbon-effect, leren bekleding voor middenconsole en kniekussens, met kenmerkend grijs stiksel dat ook terugkomt in de hoogwaardige vloermatten. De handgeschakelde versie is uitgerust met een uniek gevormde pookknop en die met 10-trapsautomaat heeft ook een unieke lichtmetalen knop op de keuzehendel.

2.3 EcoBoost

De Mustang Shelby-modellen zoals de GT350 en GT500 dienden nu als inspiratiebron voor de vernieuwde Mustang 2.3 EcoBoost Fastback en Convertible. Opvallend zijn de buitenspiegels en achterspoiler in Magnetic Grey en de unieke vervagende striping langs de power bulge op de motorkap. De grille is uitgevoerd in de kleur Magnetic Grey California en voorzien van het klassieke Mustang-logo met drie strepen.

De 2.3 EcoBoost motor heeft nu de Active Valve Performance Exhaust standaard. Grappig is de zogenoemde Good Neighbour Mode. Hiermee kun je het uitlaatgeluid dempen om de buren niet te storen.

Mustang Bullitt

Ford houdt de Mustang Bullitt nog een tweede jaar in productie voor de Europese markt. Deze uitvoering wordt aangedreven door de 5.0 V8-motor met 340 kW /460 pk.

Welke specifieke uitvoeringen van de Mustang55 er in Nederland op de markt komen, wordt later bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de prijzen.

Afbeelding