Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant

PURMEREND - Van 23 t/m 28 september kunnen geïnteresseerden voor slechts € 5,- meedoen met diverse proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant. Een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent. De proeflessen zijn bedoeld voor mensen die serieus overwegen om een cursus te volgen. Bij voldoende animo gaan de cursussen een week na de proefles van start

Experimenteel Cobra AtelierHet Experimenteel Cobra Atelier is voor mensen met passie voor kunst die graag hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en spontaan en onbevangen willen schilderen. Traditionele thema's als de menselijke figuur, portret, landschap en stilleven worden behandeld met een nieuwe dynamisch aanpak. Kom het zelf ervaren op maandag 23 september van 19.30 tot 21.30 uur.

Tekenen en schilderen aan tafel

In deze cursus werken de deelnemers op klein formaat aan een grote tafel met elkaar. Bij deze cursus beleef je het plezier in het tekenen/schilderen, maar leer je vooral ook goed kijken en werken met de beeldelementen en kleur. Schuif aan tafel op woensdagavond 25 september van 19.30 – 21.30 uur en ervaar hoe fijn het is om op klein formaat te werken.

FijnschilderenBeeldend kunstenaar Pieter Schmits neemt de deelnemers bij deze cursus stap voor stap mee bij de opbouw van een schilderij waarbij naast compositieleer vooral ook veel aandacht is voor diverse fijnschildertechnieken. Ervaar het zelf tijdens de proefles op zaterdag 28 september van 13.30 tot 15.30 uur.

Basis

In deze cursus worden diverse materialen en technieken behandeld zoals boetseren in klei of boetseerwas, structuren maken met ijzerdraad en beeldhouwen in verschillende types steen. Een gevarieerde cursus voor iedereen die kennis willen maken met de basistechnieken van boetseren en beeldhouwen. Op woensdag 25 september van 19.30 tot 21.30 uur kun je het zelf ervaren door met je handen in de klei te gaan!

De cursus 'Schrijf een gedicht!' is een basiscursus poëzie. Tijdens acht bijeenkomsten gaan de cursisten op zoek naar inspiratie met schrijfoefeningen en leren zij alles over stijlen en rijmvormen. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor dichters die hun poëzie willen verbeteren. Verras jezelf met mooie gedichten en (her)ontdek poëzie tijdens de proefles op 27 september van 13.30-15.30 uur.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor een proefles kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. Meer informatie over de cursussen staat op www.wherelant.nl, of via de administratie (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.