Leen en Nel Bonnet met de burgemeester.
Leen en Nel Bonnet met de burgemeester. (Foto: Han Giskes)

Burgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Bonnet-Dragt

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar Leendert en Nel Bonnet-Dragt. Dit ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk.

Leendert (85) en Nel (83) zijn beiden geboren in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen op de Dam in Amsterdam. Twee jaar later trouwden ze en woonden tijdelijk in bij een kennis. Een jaar later kregen ze hun eigen woning in Amsterdam.

Leendert en Nel kregen een zoon en een dochter en zijn grootouders van 3 kleinkinderen. Sinds 1970 wonen zij in Purmerend en dit bevalt nog steeds prima.

Leendert begon zijn carrière als metaalbewerker. Later werd hij magazijnmeester in de bouw bij HBM in Amsterdam. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Nel heeft op kantoor gewerkt bij een drukkerij in Amsterdam. Daarnaast zorgde zij voor het huishouden en de kinderen. Leendert en Nel waren ook actief als vrijwilligers. Zo heeft Leendert de koersbalvereniging in de Trekschuit mee helpen opzetten. Later is de vereniging verhuisd naar De Inval in Overwhere. Nel heeft vrijwilligerswerk gedaan in de Meander. Ze bracht daar koffie en thee rond. Leendert is een paar jaar voetballeider geweest bij FC Purmerend. Leendert en Nel draaiden beiden kantinediensten voor de club.

Vroeger gingen Leendert en Nel veel op vakantie met de bus naar Oostenrijk en Duitsland. Het jubileum wordt in klein gezelschap gevierd.