Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ode aan Toon Hermans in Grote Kerk

DE RIJP - Maurice Hermans, de zoon van Toon Hermans, staat op zaterdag 28 september samen met Astrid Cattel, de dochter van de burgemeester van de Beemster in de door Cartouche georganiseerde voorstelling "Liedjes van Toon" in de Grote Kerk van De Rijp. Maurice Hermans ("zoon van"), Astrid Cattel ("dochter van" en vooral zangeres / actrice) brengen deze voorstelling een ode aan de nummers van Toon Hermans. Dit doen zij samen met pianist Harrie Herfst.

Maurice Hermans stond als twintiger en dertiger samen met zijn vader op het toneel. Naast de gezelligheid met zijn vader, leerde hij veel van het theater, het vak en vooral zijn vader. Na een onderbreking, keert hij na de dood van zijn vader weer parttime terug naar het theater. Zijn vader blijft zijn inspiratie. De kleine gedichtjes, liedjes en woordspelingen maken de voorstellingen van Maurice over de grote Toon nog steeds geliefd in het hele land.

Burgemeestersdochter

Aanstaande zaterdag start de landelijke theatertournee "Liedjes van Toon" in De Rijp. Tijdens deze tournee staat ook Astrid Cattel op het podium. Deze burgemeestersdochter uit de Beemster heeft een aantal jaren geleden van zingen en presenteren haar beroep gemaakt. Af en toe is zij sindsdien te zien op tv, maar De Liedjes van Toon staan nu centraal.

De vrolijke voorstelling start om 20.30 uur. Kaarten kosten €16,- en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij DA-drogist Rijkes (winkelcentrum Het Boegbeeld), woonwinkel De Huiskamer (Rechtestraat 108) en Pakketje De Rijp (Zuideinde 27) in De Rijp en via de website www.cartouche-graftderijp.nl.

Afbeelding