Nieuwe witte hesjes voor vrijwilligers Ogen en Oren

PURMEREND - Per 1 oktober dragen de vrijwilligers van Ogen en Oren nieuwe witte hesjes.

Vrijwilligers van Ogen en Oren dragen vanaf dinsdag witte hesjes

Afgelopen dinsdag heeft wethouder Mario Hegger namens het college van B&W de nieuwe hesjes overhandigd aan de vrijwilligersgroep die helpt bij het signaleren van onveilige situaties.

Ontstaan in Purmer-Noord

Het project Ogen en Oren is ontstaan in de wijk Purmer-Noord. De bewoners wilden de gemeente en politie helpen in de strijd tegen woninginbraken. Al snel sloten andere wijken aan bij dit initiatief. Inmiddels is de vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot 170 inwoners. Burgemeester Don Bijl: "De vrijwilligers van Ogen en Oren helpen al jaren met succes mee onze stad veiliger te maken."

De vrijwilligers hebben oog voor onveilige situaties. Voorbeelden hiervan zijn sleutels die in een voordeur blijven zitten, ladders die 's nachts in voortuinen liggen, melden van straatlantaarns die stuk zijn en alleenstaande ouderen het gevoel geven dat iemand op hen let.

Signaleerfunctie

Daarnaast hebben ze goed contact met wijkmanagers van de gemeente en de wijkagenten om te signaleren over verdachte situaties, hangjeugd die zich misdraagt of inbrekers te laten zien dat er mensen letten op huizen waarvan de mensen op vakantie zijn.

Heb je interesse om deel te nemen? Kijk dan op www.ogenenoren.com of mail naar info@ogenenoren.com