De politie trof op een benedenverdieping van het pand deze plantage aan. In totaal werden er rond de 850 planten weggehaald.
De politie trof op een benedenverdieping van het pand deze plantage aan. In totaal werden er rond de 850 planten weggehaald. (Foto: Evert Ruis)

Henneptelers zijn gewaarschuwd

PURMEREND - Vorige week vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van bedrijventerrein De Koog. De (garage)boxen aan de Cantekoogweg zijn hierbij gecontroleerd. Er werden drie hennepplantages aangetroffen die direct zijn ontmanteld. De actie was een samenwerking van de gemeente met verschillende partners, zoals de politie, Liander, PWN en de Omgevingsdienst IJmond.

Controles van bedrijventerreinen komende maanden in heel Waterland

Doel van de controle was om de situatie op het terrein in beeld te krijgen en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden. In drie panden werden hennepplantages aangetroffen. In samenwerking met de partners zijn deze direct opgeruimd.

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten

Zie verder pagina 3