Nieuwe AA groep Balans van start

PURMEREND - Op 18 oktober start in gebouw Triton in Purmerend een nieuwe AA werkgroep met de naam Balans. Deze groep komt bijeen op de vrijdagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat is AA? Anonieme Alcoholisten is een landelijk functionerende stichting die door middel van werkgroepen elke alcoholist, die de wens heeft te stoppen met drinken hulp biedt. De organisatie is wereldwijd actief. In Nederland zijn meer dan 200 werkgroepen die lotgenoten de kans bieden tot herstel. En met succes.Bestaat de AA al lang?

De organisatie is in 1935 opgericht in de USA en uitgegroeid tot een platform dat duizenden alcoholisten heeft kunnen begeleiden naar een nieuw leven, zonder alcohol.Verslavingen zijn een groot (maatschappelijk) probleem

Verslavingen, in welke vorm dan ook, zijn een enorm probleem. Er zijn talloze instanties die hulp bieden, die vanuit de gezondheidszorg, maar ook op commerciƫle basis. Sinds verslaving officieel is erkend als ziekte, iets wat de stichters van AA in 1935 al betoogden en claimden, schoten klinieken als paddenstoelen uit de grond. De zorgverzekeraars dekken grote delen van de enorme kosten. Er is heel veel expertise opgebouwd. Indien een verslaafde gebruik wil maken van de professionele zorg wordt het grootste deel van de kosten gedekt. Wel is altijd een verwijzing van een arts nodig om in dat circuit terecht te kunnen en er is dus ook altijd sprake van het dragen van het eigen risico. Veel hulpzoekenden ervaren het als moeilijk om deze drempels te nemen.

Voor meer informatie stuur een mail naar aa.werkgroep.balans@gmail.com of bel 06 10 75 10 90. Website www.aa-nederland.nl