De werkplaats van Piet van der Zwaart
De werkplaats van Piet van der Zwaart (Foto: aangeleverd)

Driekwart eeuw Autoschadeherstelbedrijf Van der Zwaart

PURMEREND - In Purmerend aan de Kanaalstraat vestigde zich halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw een uniek bedrijf: de autospuiterij van Piet van der Zwaart. Hij had het vak geleerd van een Amerikaan in een tijd dat dit nog niet bestond in Nederland. Na Piet nam zijn zoon Toon het stokje over van wat inmiddels Autoschadeherstelbedrijf Van der Zwaart heette. Sinds 1998, gelijk met de verhuizing naar Signaal in de Baanstee, staat diens zoon André aan het roer. Met Mitchel heeft de vierde generatie zich aangediend om het bedrijf over te nemen en de kwaliteit te waarborgen. Het lijkt in de genen te zitten

''Dat laatste zeker'', beaamt André. "Hij heeft niet alleen bij ons maar ook in andere bedrijven ervaring moeten op doen en de kneepjes van het vak moeten leren."

Lage prijzen

Van der Zwaart bedient voornamelijk de particuliere markt. "We zijn een klein bedrijf met lage kosten en daardoor weer lage prijzen", vertelt André. "'We doen veel verzekeringsschade. Daarin weten mensen ons te vinden omdat wij niet alleen 20 procent korting geven maar ook alles regelen met de schade-expert en verzekering. Veel mensen laten zich helaas nog steeds door verzekeringsagenten naar een schadebedrijf sturen omdat ze niet weten dat je zelf mag bepalen waar je je auto heen brengt.''

Trouwe klanten

Het kan bijna niet anders in een bedrijf met zo'n lange geschiedenis dat het werk veelal binnenkomt via mond tot mond reclame en dat het kan rekenen op een groot bestand aan vaste, trouwe klanten.

Kwaliteit en klantenservice hebben dan ook vanaf het begin halverwege de vorige eeuw de toon gezet bij Van der Zwaart. "Onze klanten vinden de service die we bieden rondom schadegevallen erg prettig, we nemen ze veel werk en geregel uit handen. Daarnaast krijgen ze bij ons altijd gratis een leenauto mee, dat geeft natuurlijk veel gemak."

Behalve schadeherstel en schadetaxatie kunnen particulieren ook terecht bij Van der Zwaart voor APK-keuringen en laswerk. Maar de perfectie in spuitwerk dat van generatie op generatie is verfijnd en inmiddels in de genen lijkt te zitten blijft een belangrijk fundament.

Afbeelding