De leden van het koor vormen de cijfers van het jubileum.
De leden van het koor vormen de cijfers van het jubileum. (Foto: Marc Meijn)

Pop-Musicalkoor viert 25 jaar met concerten

PURMEREND - Het Pop-Musicalkoor Purmerend bestaat 25 jaar en viert dit met concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november in het Taborcentrum. De koorleden hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten.

In 1994 verscheen er een krantenbericht in een huis-aan-huisblad met de kop 'Leden gezocht voor een nieuw op te zetten koor'. Het liep onmiddellijk storm. Zelfs zodanig dat er binnen korte tijd een ledenstop werd ingesteld.

Inmiddels zijn we een kwart eeuw verder Het koor is 25 jaar later uitgegroeid tot een fantastisch koor van ruim 100 zangers en zangeressen met een grote variatie in het repertoire.

In november 2019 bestaan we 25 jaar, dit zal worden gevierd met ons enthousiaste publiek; 3 concerten zullen er worden gegeven in het Taborcentrum op 8, 9 en 10 november. Het koor neemt je muzikaal mee langs 25 jaar koorherinneringen en actualiteiten met 100 zangers en 5 man combo, mooie belichting en projecties.

Ticket kosten € 17,50 www.pop-musicalkoorpurmerend.nl

Het Pop-Musicalkoor
Het koor is opgericht in het voorjaar van 1994 door Rien Teunissen en stond in de periode van de zomer van 2005 tot en met het jaar 2009 onder leiding van Julian Bremer. Vanaf januari 2010 staat het koor onder de bezielende leiding van Patrice van Opstal. Al vanaf het begin bestaat het uit meer dan honderd leden, die iedere woensdagavond bij elkaar komen om 'lekker te zingen'.

De dirigent streeft samen met de leden naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau, het is daarom van belang om over een redelijke zangstem te beschikken. Je moet bereid zijn om iedere week op de repetitie te komen, de teksten van de liedjes uit je hoofd te leren en spontaan mee te doen met de koorchoreografie.