Henneptelers zijn gewaarschuwd

Vervolg van voorpagina

en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op illegale activiteiten, zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten, drugsdelicten en juiste energiecontracten. Het gebruik van sommige panden was onduidelijk. Daar is nu beter zicht op gekomen.

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. De partijen willen komen tot een effectieve aanpak van ondermijning. Met de gezamenlijke aanpak worden mogelijke illegale activiteiten op het bedrijventerreinen teruggedrongen. Daarmee worden de terreinen veiliger en economisch aantrekkelijker. De komende maanden worden meer van dit soort controles uitgevoerd in de hele regio. Een niet met naam te noemen medewerker van Liander lacht schamper bij de vraag of hij vaak met hennepplantages wordt geconfronteerd. "Laat ik het zo zeggen: "Ik doe dit werk nu vier jaar en het gebeurt meerdere keren per week dat we bij een plantage worden geroepen. De teler van deze planten heeft het wel extra bont gemaakt, want hij tapte stroom rechtstreeks van de hoofdkabel af. Pure diefstal."

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Maak daarvan van een melding bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook bij de gemeente kunt u vermoedens of signalen melden van fraude, illegale bewoning of zaken waarvan u denkt: dit klopt niet. Mail daarvoor naar fraudemeldpunt@purmerend.nl