Terug in de tijd in Middenbeemster
Terug in de tijd in Middenbeemster (Foto: aangeleverd)

Historische beelden Middenbeemster

BEEMSTER - Op uitnodiging van het Historisch Genootschap Beemster nemen Cor en Lida Roet de bezoekers op een drietal avonden mee op een historische wandeling door Middenbeemster en omgeving in de jaren 1900 tot 1960.

Aan de hand van oude foto's geeft dit duo een beeld van het Middenbeemster in vroegere jaren. Het dorp met zijn doorgaande wegen waar de kinderen nog gewoon op straat speelden, want een auto was toen nog een bezienswaardigheid.... Ook worden er foto's getoond van de buurtjes in Middenbeemster die verdwenen zijn zoals; Het Eiland (waar nu supermarkt Deen is gevestigd), De Vlooienkriek (nu de Lindegracht), het Kerkebuurtje en verder nog vele andere foto's van winkeltjes en plekjes die interessant zijn om te bekijken. De fotoavond van het Historisch Genootschap Beemster is te zien op: woensdag 16 oktober en donderdag 14 november, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster. En op maandag 25 november, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de Z-inn Kapel, Pr. Wilhelminasingel 37A, Zuidoostbeemster.

Reserveren via info@historischgenootschapbeemster.nl of bij 0299-673500 (Hilda Reijm), ovv naam, datum en aantal personen. HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is); gratis toegang. Introducés en belangstellenden: € 3,50, maar gratis voor wie deze avond lid wordt.