Gottfried Pollinger van het Italiaanse wijnhuis Nals Margreid was een van de aanwezigen.
Gottfried Pollinger van het Italiaanse wijnhuis Nals Margreid was een van de aanwezigen. (Foto: Rodi Media/JB)

Volop wijnen en delicatessen in Fort

KWADIJK/PURMEREND - Fort Benoorden Purmerend, de vestigingsplaats van Wijnimport J. Bart, was twee dagen lang het toneel van de jaarlijkse proeverij. Op de zondag voor genodigden en andere belangstellenden en op maandag was het de beurt aan de horeca.

De proeverij, die bovendien dienst deed als ideale gelegenheid om een keuze te maken uit relatiegeschenken, werd mede in het kader van het 55-jarig bestaan van de bekende wijnimporteur gehouden.

Wijnen in alle prijzen

Veel producenten uit binnen- en buitenland waren aanwezig en gaven de bezoekers adviezen. Er was op de verschillende tafels volop keuze uit rode en witte wijnen en rosésoorten, in prijs variërend van enkele euro's tot boven de tien euro en meer. Ook de steeds meer in trek zijnde appelsapsoorten kregen een prominente plek. "Er komen steeds meer vervangers voor alcohol en een aantal daarvan kunnen we hier presenteren. Zoals de appelsappen van de familie Kohl, uit de bergen van Zuid-Tirol", aldus Henk Bart.

Naast de wijnen konden de honderden bezoekers ook genieten van Beemster kaas, noten van Gotjé uit Amsterdam, gerechtjes van restaurant E'Barrage uit Edam en Pie's van Pieman Bakery uit Hoorn. Tenslotte zorgde de droge worst van de worstmakers van Brandt & Levie uit Amsterdam voor de kers op de taart.