Ledenbijeenkomst KBO met film

PURMEREND - Vrijdag 25 oktober is de maandelijkse ledenbijeenkomst van KBO in `t Stamhuis aan de Kerkstraat 11. Aanvang 13.30 uur.

Na het succes van het vorig jaar, toen een prachtige film werd vertoond door het Filmhuis, is de organisatie erin geslaagd om opnieuw een mooie film te vertonen, namelijk De Dirigent. Ook nu in samenwerking met het Filmhuis. De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren `20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent, Karina Canellakis.

Ongetwijfeld zal iedereen naar deze film uitkijken en genieten van een gelukkig slot. In verband met de lengte van de film is er geen bingo. Gezien het feit dat er aan het vertonen van een film hoge kosten zijn verbonden, metde in verband met diverse rechten, is de organisatie genoodzaakt een kleine vergoeding (€ 1,-) te vragen. graag betaling bij de ingang van de zaal. Men gaat er vanuit dat dit geen belemmering vormt voor de bezoekers.

"Voor dat bedrag kan men nergens terecht", aldus Wil van Groeningen. Ze adviseert voor de gezelligheid ook buren en/of kennissen mee tye nemen."Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze afdeling."