Yesterday.
Yesterday. (Foto: aangeleverd)

Programmering van Filmhuis Purmerend

PURMEREND - Overzicht van de films die de komende dagen in Filmhuis Purmerend worden vertoond. In 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Op zaterdag 26 dinsdagmiddag en -avond 29 oktober Yesterday van Danny Boyle, Verenigd Koninkrijk / Rusland / China, 2019, 112'.

Hoe zou de wereld er uitzien als niemand ooit van de muziek van The Beatles had gehoord? Dat is het uitgangspunt van de sprankelijke film 'Yesterday'. Singer-songwriter Jack Malik treedt al jarenlang zonder veel succes op in café's. Net als hij ermee wil stoppen gebeurt er iets uitzonderlijks. Wereldwijd valt korte tijd de stroom uit, waarbij Jack door een bus wordt aangereden. Als hij ontwaakt komt hij erachter dat er een paar dingen veranderd zijn: zo kent niemand The Beatles. Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles, die Jack als enige op de wereld kent, krijgt hij een tweede kans op succes. Uiteindelijk mag Jack in het voorprogramma spelen van Ed Sheeran, die zichzelf speelt met de nodige zelfspot.

Yesterday is een scherpe satire op de muziekindustrie, maar toch vooral een film over de liefde. Op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles.

Op dinsdagmiddag en -avond 5 november Queen of hearts van May el-Toukhy, Denemarken / Zweden, 2019, 127'.

De blouses die Anne in 'Queen of hearts' draagt zijn zakelijk, ruimvallend en met neutrale tinten. Maar bovenal zijn ze van zijde, een stof die de huid streelt bij iedere beweging.

Sensualiteit

Het is een hint dat er iets sensuelers in Anne schuilt dan op het eerste gezicht lijkt. En sensualiteit is precies het enige wat lijkt te ontbreken in het leven van deze veertigplusser: ze heeft een knappe, leuke man, tweelingdochters die lekker bij het stel in bed slapen, een hond, een goede baan als advocaat en een perfect huis met Scandinavische designmeubels.

Trine Dyrholm, de Deense actrice, lijkt in eerste instantie een vrouw die in een midlifecrisis verkeert zonder het zich te realiseren. Een die snakt naar het leven en danst terwijl haar leeftijdsgenoten saaie tafelgesprekken voeren. Ze begint een affaire waarin ze zich laaft aan de jeugdigheid van Gustav, de lastige puberzoon van haar man.

Filmhuis Purmerend draait de films in 't Stamhuis, Kerkstraat 11, 1441 BL Purmerend. De middagvoorstellingen beginnen om 13.30 uur, die in de avond om 20:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl