Afbeelding
(Foto: aangeleverd

Hartstichting zoekt collecte-organisator

PURMEREND –De Hartstichting, afdeling Purmerend, is op zoek naar een collecte-organisator. De collecte-organisator regelt alles rondom de jaarlijkse collecteronde in april, stemt af met de wijkhoofden en zorgt dat alle materialen op de juiste plek komen. Roel Jacobs pakte dit elf jaar geleden op na zijn pensioen, maar vindt het nu welletjes. Het is geen grote klus, drukt hij zijn opvolger op het hart. "Alles bij elkaar misschien een dag of drie werk, dat je kunt spreiden en indelen zoals je wilt."

"De collecte-organisator is de aanjager van de collecteronde", licht Simone Karper, coördinator Servicepunt Vrijwilligers van de Hartstichting toe. "De organisatie staat goed, er is alleen iemand nodig die het opstart en regelt. Het is prima te overzien en perfect voor iemand die het leuk vindt met mensen om te gaan."

De collecte-organisator werkt niet alleen. De afdeling Purmerend heeft zo'n 20 wijkhoofden die elk gemiddeld zes of zeven collectanten in hun wijk hebben. Zij regelen alles met hen, tellen na afloop de bussen, en leveren het geld in bij de organisator. Overigens kan er tegenwoordig ook met een 'tikkie' of iDeal QR code worden gedoneerd. De administratie kan ook geheel digitaal worden gedaan, indien gewenst.

Roel gaat nog door tot eind dit jaar. "De collecteronde van april volgend jaar is dus voor mijn opvolger, maar ik ben zeker bereid om hem of haar goed in te werken. Het heeft me alle jaren heel veel voldoening gegeven. De opbrengsten zijn elk jaar heel mooi, er is veel geefbereidheid dus het is zeker de moeite waard."

Ook nieuwe wijkhoofden en collectanten zijn van harte welkom.

Interesse of meer info: vrijwilligers@hartstichting.nl, of T.070 3155695