Afbeelding
(Foto: )

Geliquideerde Savic postte eerder in Baanstee

AMSTERDAM/PURMEREND - Amsterdam werd woensdagmiddag opgeschrikt door opnieuw een liquidatie. Rond 15.00 uur werd aan het Hugo de Grootplein in West de 49-jarige Servische Goran Savic neergeknald. De man, eigenaar van het Italiaanse restaurant La Piccola, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Bizar detail is dat Savic en Jovan Durovic, die bij de moord op klaarlichte dag zwaar gewond raakte, twee uur voor de liquidatie liepen te posten in Baanstee Oost in Purmerend.

Zij spraken enkele omstanders aan en vroegen naar activiteiten in een bepaald pand. Volgens goed ingelichte bronnen reed het tweetal na een half uurtje weg in een grijze VW Golf met Belgisch kenteken. En juist dat voertuig is na de moord ook door de recherche in de buurt van de liquidatie aangetroffen.

Verschillende media melden dat de zwaargewond geraakte Jovan Durovic de broer is van Luke Durovic. Deze Serviër kwam in 2013 bij een auto ongeluk te overlijden en was de rechterhand van de Servische topcrimineel Luke Bojovic.

Verkeerd doelwit

Goran Savic heeft zijn leven moeten bekopen doordat hij op het moment van schieten pal voor Jovan Durovic ging staan. Daardoor wist laatstgenoemde de dans vooralsnog te ontspringen.