Afbeelding
(Foto: )

Beemster8loop tijdens Light Festival

BEEMSTER - De Beemster8loop is een leuke wandel- en hardloopuitdaging in de Beemster. Vanwege het 20-jarig jubileum van de Beemster op de werelderfgoedlijst heeft de organisatie besloten het evenement, na de eerste editie vorig jaar, dit jaar nog eenmaal te organiseren. Op 14 december rond 20.00 uur zal de eerste groep lopers van start gaan. Tegelijkertijd wordt dan in de Beemster het Beemster Light Festival gehouden. Tijdens dit festival worden De Beemster en haar kernen 20 dagen lang in de spotlights gezet.

Het belooft een unieke ervaring te worden met onder andere een spectaculaire start en unieke verlichte objecten langs het parcours. De af te leggen afstand is, hoe kan het ook anders 8 kilometer, met keuze uit wandelen of hardlopen. De organisatie van de loop, tevens organisator van de Beemster Erfgoed Marathon staat inmiddels bekend om evenementen waar gezelligheid en sportiviteit gecombineerd worden, daarom zullen ook bij dit evenement geen hardloop- of wandeltijden genoteerd worden. De start en finish is bij Brasa Beemster.

Het parcours voert om en door de Middenbeemster, buurtbewoners kunnen het parcours bekijken op www.beemster8loop.nl. Aanmoedigingen worden uiteraard op prijs gesteld! Bij de finish kunnen deelnemers genieten van glühwein en een aftertparty met met DJ Jacco Silver. Voor het extra feestelijke effect wordt een beroep op de creativiteit van de deelnemers om zelf te zorgen voor een leuke verlichte outfit.

Er zijn inmiddels ruim 500 deelnemers ingeschreven, er is nog ruimte voor meer deelnemers. Het inschrijfgeld is € 17,50 per persoon en je kunt je inschrijven via de volgende website: www.beemster8loop.nl. Deelnemers en omwonenden kunnen de laatste nieuwtjes volgen op Facebook via www.facebook.com/Beemstererfgoedmarathon.