Fragment uit Dolor Y Gloria.
Fragment uit Dolor Y Gloria. (Foto: aangeleverd)

Filmlezingen van Filmhuis en Wherelant

PURMEREND - Op de donderdagen 14 en 21 november staan bij Cultuurhuis Wherelant twee filmlezingen gepland voor de echte filmliefhebber. De lezingen zijn op de donderdagavond met de week erna op dinsdagmiddag en -avond de mogelijkheid om de besproken films te bekijken in Filmhuis Purmerend. Het betreft de films Dolor Y Gloria van regisseur Pedro Almodóvar.

Filmrecensent Hugo Emmerzael geeft de lezingen bij Cultuurhuis Wherelant. Hij specialiseert zich in grotere verhalen over films, hun makers, acteurs/actrices, genres, productielanden en tijdsvakken op toegankelijke en enerverende wijze te duiden, verklaren en analyseren voor een geïnteresseerd publiek. Hugo is een Nederlandse filmcriticus en programmeur.

U kunt zich via www.wherelant.nl bij het cursusaanbod aanmelden voor de lezingen. De prijs voor de twee lezingen samen is € 20,00. Voor wie de lezing gevolgd heeft, verleent het Filmhuis een kortingsprijs van € 5,00 per film. Voor de films meldt u zich aan via www.filmhuispurmerend.nl

De lezingen vinden plaats op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De films kunt u op dinsdagmiddag of -avond bekijken in de week na de lezing (aanvang respectievelijk 13.30 en 20.30 uur) bij Filmhuis Purmerend aan de Kerkstraat 11.