Deel van de Kanaaldijk gaat vanaf maandag anderhalve week dicht

PURMEREND - Vanaf maandag 18 november is een deel van de Kanaaldijk anderhalve week dicht voor al het verkeer. Het gaat om het stuk tussen de Neckerstraat (de afslag bij de Sluisbrug) tot de Singelbuurt.

Voor fietsers wordt een veilige omleiding van kracht

De Kanaaldijk wordt 6 dagen in zijn geheel afgesloten op de volgende dagen: maandag 18 november tot donderdag 21 november tussen 07.00 en 19.00 uur; dinsdag 26 november en woensdag 27 november tussen 07.00 en 19.00 uur.

Het verkeer wordt omgeleid via de Singelbuurt, Voorbuurt en Neckerstraat. Voor fietsers is dit een veilige omleidingsroute, want langs deze route komen ze zo min mogelijk bouwverkeer tegen.

Tijdelijke woningen

De Kanaaldijk is afgesloten omdat de werkzaamheden beginnen voor het plaatsen van de eerste 20 tijdelijke woningen. De gemeente gaat het komende jaar 200 tijdelijke woningen realiseren op 4 locaties in de stad.

Gemeente hoopt druk op de woningmarkt enigszins te verzachten

Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben.