Zijn eigen boek was voor Jack Mulder een wens die uit kwam
Zijn eigen boek was voor Jack Mulder een wens die uit kwam (Foto: RodiMedia/NV)

Jack Mulder (84) schrijft levensverhaal

PURMEREND - Een lang leven, vol zware en ook mooie momenten: het maalde allemaal lang rond in het hoofd van Jack Mulder (1935) tot hij begin dit jaar besloot om het op schrift te stellen. Dit weekend vindt de officiële presentatie plaats van zijn autobiografie 'De rode draad zonder einde – Leven tussen faalangst en daadkracht' in verzorgingstehuis Molentocht. "Het voelt goed dat het er nu is", zegt Jack. "Een opluchting. Nu kan ik het zelf allemaal goed afsluiten."

Hij wilde er niet te lang mee wachten, Jack lijdt aan de zeldzame ernstige spierziekte SCA6 die hem ook het spreken steeds verder bemoeilijkt. Via een oproep van Clup Welzijn werd hem een helpende hand toegestoken door Enny Smit-de Wolf die vanaf februari regelmatig langskwam om zijn gesproken verhaal op te schrijven en Tjerk Hiemstra die de tekst redigeerde en de contacten legde met uitgever Boekscout. "Ik heb lang mijn twijfels gehad om dit boek te schrijven", vertelt Jack in zijn flat in Purmerend, met het gezellige getjilp van parkiet Blue op de achtergrond. "Het was mijn arts die me overtuigde het te doen." De arts vond het een verhaal dat verteld moest worden en wellicht andere mensen kon helpen. Een verhaal van vallen en altijd weer opstaan, van optimisme. "Dat is ook de boodschap in mijn boek. Wat je ook hebt, blijf positief. En geloof in jezelf. Ik ben altijd daadkrachtig gebleven, een zelfdoener, ondanks alle tegenslag. Ik hoop dat mijn verhaal andere mensen kan helpen."

Voor Jack is het boek een wens die uit kwam. Hij had er twee; een boek schrijven en André Rieu ontmoeten. Dat laatste is ondanks verschillende pogingen nog niet gelukt, maar natuurlijk geeft Jack ook daarvoor de hoop niet op. Het boek van Jack kost 15,99 euro, inclusief verzending, via boekscout.nl.

Zijn eigen boek was voor Jack  Mulder een wens die uit kwam