Richard Gort, voorzitter PCO, legt het belang van de BIZ uit.
Richard Gort, voorzitter PCO, legt het belang van de BIZ uit. (Foto: MomentsbyKelly)

Collectief vooruit, met BIZ Purmerend Centrum

PURMEREND - De gemeenteraad heeft de oprichting van de bedrijveninvesteringszone BIZ Purmerend Centrum in haar raadsvergadering van 31 oktober unaniem goedgekeurd. De beurt is nu aan de ondernemers om in de stemperiode van 6 november tot 13 december te zorgen voor voldoende draagvlak om het in gang te zetten. Hiervoor werd op 6 november de aftrap gegeven tijdens een bijeenkomst in de voormalige Lutherse Kerk.

Met een goede opkomst van ruim 50 mensen bleek dat er veel interesse is in de achtergrond en noodzaak van een BIZ. De ondernemers werden door voorzitter PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers) Richard Gort nog eens door het hoe en waarom van een BIZ geleid. Daarbij werd uitgelegd dat de noodzaak van een BIZ voor de binnenstad groot is. Zowel om iedereen mee te laten betalen (geen free riders meer) aan bijvoorbeeld de sfeerverlichting, als om het feit dat er fors geïnvesteerd moet worden in het promoten van de Purmerendse binnenstad, zowel online als offline. De bestaande website Purmerendwinkelstad.nl wordt stevig op de kaart gezet, en beter vindbaar gemaakt en daar zullen alle ondernemers van kunnen profiteren. Het blijven organiseren van grotere evenementen als Paas Best Purmerend, Summer Night Shopping e.d. zal in de plannen voor de BIZ ook een prominente plaats krijgen. Daarbij wordt ingezet op het versterken van het imago van Purmerend als winkelstad en dat moet leiden tot een groter aantal bezoekers aan Purmerend.

Ter plekke werden al talloze stembiljetten ingeleverd als steun in de rug van de initiatiefnemers. Bij een voldoende aantal voorstemmers zal de BIZ Purmerend Centrum vanaf 1 januari 2020 operationeel zijn. Dan kan het goede werk van PCO en BOF worden voortgezet. De BIZ zal intensief samengewerken met BIZ Koemarkt en het Eggert Centrum. In het opgerichte Platform Purmerend Centrum zullen deze partijen gezamenlijk initiatieven nemen. Het motto is Collectief Vooruit!