Gerda Bijlsma publiceert haar tweede boekje
Gerda Bijlsma publiceert haar tweede boekje (Foto: aangeleverd)

Gerda maakt dubbel kinderboekje Sint en Kerst

PURMEREND - Gerda Bijlsma is erg creatief. Ze stopte decennia veel tijd in schilderen en beeldhouwen tot haar opeens, spontaan, allerlei leuke kinderverhaaltjes in vielen. In 2014 verscheen haar eerste boekje 'De gele autobus en andere verhalen', voor kinderen vanaf vijf jaar. En nu, mooi vlak voor alle feestdagen, zag haar tweede boekje het licht.

Eigenlijk zijn het twee boekjes ineen, want de ene helft, 'Pieternel en de hulpsinterklaas', is gevuld met korte (neutrale) verhalen over Sinterklaas, en draai je het boekje om dan vind je zes kerstverhaaltjes in 'Het kerstengeltje'. Ook de illustraties in het boekje zijn van haar hand.

Overblijf-juf

Als overblijf-juf kan Gerda zich niet alleen goed verplaatsen in kinderen, ze ziet haar boekjes ook persoonlijk bij haar doelgroep aanslaan. "Het is geweldig als een kind langs komt dat mijn boekje uit de bibliotheek heeft gehaald en te horen dat hij of zij het leuk vindt." De boekjes zijn in handzaam A5 formaat, makkelijk hanteerbaar voor kinderen, en de verhaaltjes zijn kort. "Ik ben er erg trots op", zegt Gerda. "Iets publiceren is altijd spannend. Je man en kinderen vinden natuurlijk alles leuk, maar wat vindt de buitenwereld ervan? Zelfs als ik er weinig van verkoop, dan blijft het bijzonder om je eigen verhalen in boekvorm terug te zien."

Bestellen

Het boekje is te koop via Gerda (dbijlsma@xs4all.nl), bol.com en uitgever Spinam.

Gerda Bijlsma publiceert haar tweede boekje