Ocal Akalin in zijn zaak aan de Willem Eggertstraat.
Ocal Akalin in zijn zaak aan de Willem Eggertstraat. (Foto: Han Giskes)

Barbershop Mert gedijt in hartje binnenstad

PURMEREND - Sinds iets meer dan twee maanden is aan de Willem Eggertstraat 1a Barbershop Mert gevestigd. De zaak wordt geleid door de inmiddels 18 jaar in Nederland woonachtige Ocal Akalin.

Ocal komt van oorsprong uit Turkije, waar hij de technieken van het knippen leerde. De tijd gaat snel, want de onderhoudende barbier kan intussen bogen op een ervaring van 27 jaar. Alvorens hij de huidige kappersshop in hartje binnenstad opende werkte hij al gedurende 7 jaar als kapper in de stad.

Vanuit die periode heeft hij ook een redelijk grote vaste klantenkring weten op te bouwen. Tot nu toe bestaat die uit mannen, die volgens de nieuwste en klassieke trends worden geknipt, maar per 1 januari aanstaande heet Ocal ook dames van harte welkom in zijn barbershop. "Daar kijk ik naar uit, want we gaan niet alleen de dames knippen en verven, we gaan ook wenkbrauwen epileren", aldus Ocal.

Ook baarden

Zoals een echte barbier betaamt, zijn de mannen ook aan het goede adres voor het knippen, scheren en bijwerken van baarden. Daarnaast doet Ocal harsen en brandt hij op een aparte wijze oorharen weg.

"De klanten voelen zich thuis, kunnen desgewenst een kop koffie of thee krijgen. Ik ben hartstikke blij met deze locatie, want we zitten middenin de loop. En dat is tot nu toe niet ongemerkt gebleven. ..

Openingstijden

De openingstijden zijn: maandag van 12.00 tot 18.00 uur; dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur; vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Voor meer informatie, tel. 0299 406869. Of kijk op de website www.barbershopmert.nl