Afbeelding
(Foto:Gerrit Sels)

Het Bonte Levenslied

Vervolg pagina 1

In 2015 won 't Bonte Levenslied het in deze regio bekende festival 't Goeiste Koor in Monnickendam. Jammer vindt het duo het dat het koor niets meer heeft vernomen van de organisatie van de Sint-intocht in Purmerend. "Daar hebben we een keer mogen zingen, daarna bleef het angstvallig stil." Afgelopen weekend trad het koor op in verzorgingshuis De Keern in Landsmeer. Op 12 december staat het gezelschap in Triton en drie dagen later in De Viervorst. Out: "Daar zingen we nagenoeg uitsluitend kerstliedjes, want dat verwachten de mensen van ons."

In de buurt

Bewust kiest het koor ervoor om niet te ver uit de buurt op te treden. Om die reden zeggen ze 'ja' tegen uitnodigingen op de lijn Purmerend, Amsterdam, Monnickendam, Heerhugowaard, Alkmaar en Enkhuizen. "We gaan altijd met verschillende auto's en moeten altijd terug naar Purmerend. En we willen het niet te gek maken".

Het 20-jarig bestaan werd op 10 november jongstleden gevierd in, hoe kan het anders, De Bonte Koe. Het valt niet uit te sluiten dat het koor, dat in Johan Kok (57) en Jan de Swart (78) het oudste lid heeft, over afzienbare tijd een optreden verzorgt op de plek waar het in 1999 allemaal begon. Wedden dat Hans Glandorf eregast is!