Felicitaties van de burgemeester.
Felicitaties van de burgemeester. (Foto: Han Giskes)

Burgemeester feliciteert echtpaar Sitters-van den Ing

Reislustig echtpaar al zestig jaar getrouwd

PURMEREND - Hans en Suus Sitters-Van den Ing zijn 60 jaar getrouwd. Alle reden voor burgemeester Don Bijl om het echtpaar te feliciteren.

Hans (82) en Suus (84) komen uit Gelderland, hij uit Arnhem en zij uit Nijmegen. Ze leerden elkaar op zeer jonge leeftijd kennen bij de Jeugdbeweging in Amsterdam, en kregen jaren later een relatie. Na een jaar trouwde het echtpaar en gingen ze inwonen in Amsterdam. Ze kregen drie zoons en zijn inmiddels grootouders van zes kleinkinderen.

Het echtpaar verhuisde in 1965 naar Purmerend en dit bevalt hen nog altijd goed. Ze zijn blij met de ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren doorgemaakt heeft.

Hans was altijd tandtechnicus en nam destijds de zaak van zijn vader over. Op 60-jarige leeftijd stopte hij met werken. Suus zorgde voornamelijk voor het huishouden en het gezin, en deed veel aan vrijwilligerswerk. Zo was zij voorzitter van het parochiebestuur en hielp ze veel mee op school. Ook Hans heeft zich als vrijwilliger ingezet en hielp mee aan de ziekenomroep in Purmerend.

Tennissen

Beiden tennisten vroeger. Hans pakt af en toe het racket nog op. Ook schilderen is een hobby van hem. Suus speelt graag bridge. Samen heeft het echtpaar veel mooie reizen gemaakt met hun caravan. Zo zijn ze onder andere naar Rusland, Marokko, Turkije en Siciliƫ geweest. Nadat Hans stopte met werken kregen zij de kans om verre reizen te maken, waaronder naar Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Thailand, Zuid-Afrika, Indonesiƫ, Canada en de VS. Hun caravan staat momenteel in Frankrijk - als het lukt gaan zij daar nog twee keer per jaar naartoe.

In februari vieren ze het kerkelijk huwelijksjubileum. Hoe dit gevierd wordt is nog een verrassing.