Maanden van schaven, trainen en schrappen zijn voorafgegaan aan de voorstelling van 14 december.
Maanden van schaven, trainen en schrappen zijn voorafgegaan aan de voorstelling van 14 december. (Foto: aangeleverd)

Purmerender Stadstoneel improviseert

PURMEREND - Tot Hier, de tweede improvisatiegroep van het Purmerender Stadstoneel, speelt op zaterdag 14 december 2019 haar eerste voorstelling. En wat voor één. Met een geheel zelf ontwikkelde spelvorm, 'Open Boek', legt zij de lat meteen flink hoog.

Na maanden schrappen, schaven en trainen kan ook het publiek eindelijk genieten van Tot Hier. 'Open Boek' begint om 20.30 uur in theater De Speelzaal aan de Violenstraat 6 in Purmerend. Een kaartje kopen hoeft niet, maar reserveren is gewenst: tothierimpro@gmail.com

Alle spelers van Tot Hier zijn afkomstig uit de improvisatiegroep LEF. Bibi, Carlijn, Ellen, Mirjam en Marc hebben het aangedurfd om hun eigen groep op te richten. Wat zij willen is vooral veel spelen. Met elkaar. Elkaars sterke en zwakkere punten feilloos kennen en met die kennis en ervaring een scène ingaan.

Tot Hier heeft het eigen format, ontstaan vanuit een warming-up oefening, steeds verder ontwikkeld. In de basis is het idee: "Maak van 5 minuten eens 20 minuten spel." Tijdens de voorstelling presenteren drie schrijvers zich aan het publiek. Elk van hen gaat aan de hand van suggesties uit het publiek een boek schrijven. Slechts één boek zal helemaal worden geschreven, de andere twee vallen af. Na de debuutvoorstelling gaan de spelers ouderwets 'met de pet rond' en mag het publiek zelf bepalen welke toegangsprijs het voor deze improvisatieavond wil betalen.Reserveren: tothierimpro@gmail.com.