Julie Andrews als Eliza Doolittle en Rex Harrison als Henry Higgins in de filmversie van My Fair Lady. P&O zoekt nu een vertolker van Higgins in de musical.
Julie Andrews als Eliza Doolittle en Rex Harrison als Henry Higgins in de filmversie van My Fair Lady. P&O zoekt nu een vertolker van Higgins in de musical. (Foto: Wikipedia)

Word jij Professor Higgins in My Fair Lady?

PURMEREND - Operettevereniging Purmerend en Omstreken roept zangers op te auditeren voor de productie My Fair Lady. Deze musical-evergreen wordt in november 2020 uitgevoerd in theater De Purmaryn in Purmerend.

Operettevereniging P&O brengt volgend jaar grote musical-evergreen in theater

Professor Henry Higgins - Hoge Bariton My Fair Lady is de wereldberoemde musical van Alan Jay Lerner en Frederick Loewe. In deze musical passeren alle bekende liederen de revue, afgewisseld met gesproken Nederlandstalige tekst. De voorstellingen vinden plaats op 7, 14, 15 en 21 november volgend jaar.

Onder de artistieke leiding van regisseur Jaap Dijkhuis en dirigent Harrie Buijs is Operettevereniging Purmerend en Omstreken op zoek naar een solist die de rol van Professor Henry Higgins kan vertolken. Van hem wordt gevraagd beschikbaar te zijn op 27 september, 25 en 27 oktober en 2, 3, 7, 14, 15 en 21 november 2020.

De repetities zijn op de maandagavonden tussen 20.00 en 22.30 uur. Ook wordt regelmatig op donderdfagavond gerepeteerd met het koor. De auditie voor de rol van Higgins is op maandagavond 13 januari vanaf 18.00 uur in 't Stamhuis in Purmerend. Operettevereniging Purmerend en Omstreken verzorgt een professionele pianist voor de begeleiding. Van de auditant wordt verwacht dat hij 2 aria's voorbereidt en ook een regietekst. Deze wordt toegezonden. Auditanten kunnen hun aanmelding (CV met duidelijke pasfoto) vóór 20 december aanstaande sturen naar operette@outlook.com of per reguliere post naar Operettevereniging Purmerend en Omstreken, Gangeslaan 73, 1448 DG Purmerend.

Het verhaal

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Met onweerstaanbare musicalklassiekers als: 'Would'it be lovely', 'The rain in Spain', 'I could have danced all night' en natuurlijk 'With a little bit of luck' (As 't effe kan… ja dan). In de versie die P&O ten tonele brengt, wordt alles in het Nederlands gezongen en gesproken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breebaart. Zijn telefoonnummer is 06 51 23 66 12. Uitnodigingen voor de auditie worden uiterlijk 1 week voor de auditie verstuurd.