Afbeelding
(Foto: )

Bijzonder pianoconcert Koggenhuis

SCHARDAM - Sinds kort is het Koggenhuis in Schardam weer regelmatig open voor publiek. Dit is een initiatief van Marlies Korthof en Kees Koeman, de huidige bewoners, die besloten het voormalige cafégedeelte weer geschikt te maken voor diverse activiteiten. Zondag 15 december treedt de in Rusland geboren pianiste Nadezda Filippova er op.

Het Koggenhuis, gebouwd rond 1870, is altijd een centrale, karakteristieke plek geweest in het kleine dorp aan het Markermeer. In de jaren 80 van de vorige eeuw was het een heus jazzcafé waar vele bekende jazzmuzikanten hebben opgetreden. Nu opent het Koggenhuis, onder de noemer 'Podium 19' weer met enige regelmaat haar deuren voor publiek: als dorpscafé en klein cultureel podium. Denk aan optredens van sing-songwriters, solisten, jazzmuzikanten, dichters etc.

Intiem

Het concert van Nadezda Filippova belooft mooi en intiem te worden. De toewijding en talent voor de piano brachten haar al op negenjarige leeftijd naar Europa voor haar eerste concerttour. Op haar tiende debuteerde ze al met het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg. Ze soleerde met vele grote orkesten. In het Koggenhuis ligt de focus op Beethoven.

Vivat Beethoven!': Rondo Op. 51 No. 2 in G groot, 32 Variaties in c klein WoO 80 en Sonata in d klein, Op. 31 No. 2 (Sturm Sonate).

Informatie

De aanvang is om 16.00 uur, inloop/deur open vanaf 15.00 uur. Toegang € 15. Kaarten en meer info via www.koggenhuis.nl / podium 19. Het Koggenhuis, Schardam 19, Schardam, info@koggenhuis.nl.

Afbeelding
Afbeelding