Afbeelding
Niet teveel drukte is gewenst in het Twiske...(Foto: Google StreetView) )

Natuurtoets voor 't Twiske bij activiteiten

REGIO – Recent heeft de gemeenteraad van Oostzaan de zienswijze op het ambitiedocument van Twiske-Waterland vastgesteld. Die beschrijft de aandachtspunten die het college meegeeft aan het recreatieschap Twiske-Waterland over de ambities die het heeft met het natuurgebied.

De extra aandachtspunten zijn vooral: meer aandacht voor natuurwaarden en meer betrokkenheid van inwoners en belangengroepen. De raadsleden willen vooral dat het recreatieschap beter toelicht hoe zij natuurwaarden zal bevorderen en versterken en op welke wijze biodiversiteit verbeterd wordt.

De meeste raadsleden willen dat het Natura 2000 beheerplan als uitgangspunt wordt gebruikt. De raad wil dat bij de uitbreiding van bestaande activiteiten eveneens een natuurtoets plaatsvindt.

De gemeenteraad is van mening dat festivals buiten het broedseizoen om moeten plaatsvinden. Een aantal partijen vindt dat kleinschalige overnachtingen met respect voor de natuur mogelijk moet zijn. De gemeenteraad zal hierover een beslissing nemen.