Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

Burgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar De Boer-Van Dijk

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht deze week een felicitatiebezoek aan het echtpaar Klaas en Wil de Boer-van Dijk. Zij zijn 65 jaar getrouwd.

Klaas (91) en Wil (88) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen toen Klaas bij de jeugdkerk aanbelde, waar ook een kinderoppas gevestigd was voor kinderen van ouders die naar de kerk gingen. Daar werkte Wil, die de deur opendeed voor Klaas.
Het was liefde op het eerste gezicht. Die avond nam Klaas haar mee naar de bioscoop, naar de film "Het gevangen hart". Vanaf toen hadden ze verkering en zeven jaar later trouwden ze. Ze gingen inwonen in Amsterdam.
Klaas en Wil kregen twee kinderen en werden opa en oma van een kleinzoon, die in Londen woont. Inmiddels wonen Klaas en Wil alweer 56 jaar in Purmerend en dat bevalt hen goed.

Burgemeester op bezoek bij Klaas en Wil de Boer

Vroeger werkte Klaas onder andere als bankwerker, op de tekenkamer en als constructeur. Maar het langst heeft hij gewerkt als vertegenwoordiger van een bedrijf dat aluminium deuren en ramen verkoopt.
Klaas was sinds zijn pensioen lid van een kajakvereniging in Edam, dit heeft hij 20 jaar gedaan. Daarnaast heeft hij tot zijn 90ste fanatiek aan badminton gedaan.

Samen in de tuin

Nu wandelt hij nog steeds graag, ook met de hond van zoon en schoondochter. De tuin is een gezamenlijke hobby van Klaas en Wil. Wil kookt graag en bakt geregeld appeltaart. Zij geniet van al het groen wat in de buurt te zien is.

Vroeger is Wil altijd heel bedreven geweest in handwerk. Een andere jarenlange hobby was schilderen.