De 92-jarige mevrouw De Boer temidden van Janneke Leijden van Amstel, Katinka de Boer, Marcel de Boer, Pieter en Anja Niggebrugge.
De 92-jarige mevrouw De Boer temidden van Janneke Leijden van Amstel, Katinka de Boer, Marcel de Boer, Pieter en Anja Niggebrugge. (Foto: Han Giskes)

Zorgscherm tegen eenzaamheid bij senioren in Waterland

PURMEREND - Janneke Leijden van Amstel, directeur van Home Instead Thuisservice Waterland en Anja Niggebrugge, casemanager bij De Zorgcirkel reikten het eerste Memory Lane zorgscherm uit aan mevrouw De Boer-Castelijn en haar dochter (en mantelzorger) Katinka. Mevrouw De Boer is de eerste senior in Purmerend die dit zorgscherm gratis in ontvangst mag nemen.

Home Instead biedt mantelzorgers steuntje in de rug met Memory Lane

Home Instead zet, in samenwerking met diverse zorgpartners in de regio, zorgschermen in om de zorgverlening aan senioren te ondersteunen en hen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen.

Home Instead heeft als doel senioren in de regio Waterland zo lang mogelijk te ondersteunen in hun wens thuis en zelfstandig te blijven wonen. De CAREGivers van Home Instead bieden persoonlijke zorg en ondersteuning op maat. Door technologische toepassingen als de Memory Lane toe te voegen aan de persoonlijke aandacht, zet Home Instead een volgende stap in de strijd tegen eenzaamheid bij senioren.

"Wij zien grote voordelen van de toevoeging van deze innovatie aan de persoonlijke zorg", aldus Janneke Leijden van Amstel, directeur Home Instead Waterland. "Met de inzet van Memory Lane willen wij de wereld van senioren verbreden om zo eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. De functionaliteiten van de Memory Lane stimuleren het gevoel van zelfstandigheid bij senioren en maken het voor de mantelzorger mogelijk om ook op afstand te zorgen en in verbinding te blijven. Omdat we

Zie verder pagina 5