Het museum in het volle sfeerlicht.
Het museum in het volle sfeerlicht. (Foto: aangeleverd )

Kerstvakantie in Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK- Vanaf zaterdag 21 december tot en met 5 januari is het Stoommachinemuseum in Medemblik open, met uitzondering van 1e Kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag. Het museum is onder stoom, de ketel wordt gestookt en de machines draaien. De nieuwe expositie 'Nederland op Stoom!' is in die periode open voor publiek. Daarnaast zijn er diverse leuke kerstvakantieactiviteiten.

Expositie 'Nederland op Stoom!': Tientallen (bewegende) stoommodellen vertellen het verhaal over hoe de stoomrevolutie halverwege de 19e eeuw in Nederland tot stand kwam. Een spectaculaire show ondersteund met audiovisuele beelden.

Zondag 22 december is er een kerstconcert. 'Het Kleine Orkest' treedt van 11.00 tot 16.00 uur diverse keren op. Zondag 29 december is vanaf 12 uur het imponerende geluid van midwinterhoorns bij het museum te horen. Vrijdag 3 januari ie er een workshop acryl verven. De toegangsprijzen zijn: volwassenen € 8,-, kinderen € 5,-. Houders van een museumjaarkaart gratis. Voor meer informatie kijk op www.stoommachinemuseum.nl