Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

Zorgscherm tegen eenzaamheid senioren

Vervolg van voorpagina

graag zoveel mogelijk thuiswonende senioren en mantelzorgers willen laten kennismaken met deze mooie innovatie, stellen we in samenwerking met diverse casemanagers in de regio deze Memory Lane zorgschermen beschikbaar."

Memory Lane

De Memory Lane is een gebruiksvriendelijk zorgscherm voor senioren, bedoeld om eenzaamheid te verminderen en zorg te ondersteunen. Het biedt de voordelen van een moderne tablet op een manier die iedereen snapt. Op een vaste plek in huis toegang tot de mooiste foto- en muziekherinneringen en laagdrempelig videobellen met een vertrouwde groep vrienden en familie. Het scherm ziet eruit als een fotolijstje en is speciaal gemaakt voor senioren, het biedt een overzichtelijke omgeving die houvast geeft. De Memory Lane helpt met een dagritme, structuur en belangrijke geheugensteuntjes. De Memory Lane is veilig, besloten in een volledig afgeschermde omgeving en niet toegankelijk van buitenaf.

Ondersteuning mantelzorg

Anja Niggebrugge, casemanager bij De Zorgcirkel, ervaart dagelijks de toegevoegde waarde van moderne hulpmiddelen voor ondersteuning thuis: "Het geheugen is iets wat ons terecht veel bezighoudt. Als casemanager ontmoet ik mensen op het moment dat zij geheugenproblemen ervaren. Problemen die verder gaan dan opvallende vergeetachtigheid. Extra aandacht en ondersteuning voor de oudere en de mantelzorger zijn dan essentieel. Dit organiseren wij met elkaar. E-health middelen als Memory Lane zijn een mooie aanvulling hierop. Want voor de cliƫnt is het prettig om de inzet van professionele thuiszorg van De Zorgcirkel zo lang mogelijk uitstellen."

Janneke Leijden van Amstel vervolgt: "Het zorgsysteem is erop gericht dat senioren zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. In veel gevallen is mantelzorg dan wel noodzakelijk. De Memory Lane is een mooie innovatie die mantelzorgers helpt bij het verlenen van de zorg en ondersteuning. De Memory Lane bevat bijvoorbeeld logboekmogelijkheden, beeldbellen en geheugensteuntjes in de agenda die op afstand instelbaar zijn."

Home Instead Thuisservice is een erkende niet-medische thuiszorgverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice maakt onderdeel uit van Home Instead Senior Care, 's werelds grootste dienstverlener op dit gebied en actief lid van the World Dementia Council.