Kerstvakantie in de bieb

PURMEREND - De bibliotheken Beemster, Edam, Purmerend, Landsmeer en Volendam zijn tijdens de Kerstvakantie volgens de reguliere tijden open. Alleen kerstavond en oudejaarsavond en op de feestdagen zelf houdt de Bibliotheek de deuren gesloten. Tijdens de kerstvakantie zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Deze actie is in samenwerking met NPO-Zapp. Kinderen kunnen een gratis Kerstkraskaart halen in de Bibliotheek waarmee ze kunnen langsgaan bij hun opa en oma. Samen krassen ze de kerstballen op de kaart open en beantwoorden de vragen. De actie is een vervolg op de succesvolle Youtube hit "Op avontuur met de opa van Tim". Van Tim Senders. De kaarten zijn met ingang van vrijdag 20 december gratis op te halen in alle bibliotheekvestigingen.

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen vanaf 8 jaar bouwen, survivalen en battelen met het populaire computerspel Minecraft. Minecraft koningen en koninginnen kunnen hun bouwskills laten zien in de Twaanlab Minecraft Build Battle.

Maandag 23 december van 10.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend. Deelname is gratis maar vooraf reserveren is noodzakelijk vanwege de beperkte plaatsen. www.bibliotheekwaterland.nl/battle of in de Bibliotheek.