NH Nieuws maakte afgelopen week opnamen van de bezorgklus van Bart Tishauser en Kees Oudewortel
NH Nieuws maakte afgelopen week opnamen van de bezorgklus van Bart Tishauser en Kees Oudewortel (Foto: Han Giskes)

Kerstbrodenactie voor KiKa levert fantastisch bedrag van € 6.500,- op

PURMEREND - De kerstbrodenactie die traditioneel rond deze periode voor de stichting KiKa is gehouden, is andermaal een gigantisch succes geworden. In enkele weken tijd werden in totaal maar liefst 1300 broden verkocht. De opbrengst voor de strijd tegen kinderkanker leverde daarmee € 6.500,- op. "Dit is een geweldig succes", aldus mede-initiatiefnemer Bart Tishauser. Met dochter Inge, vriend Kees Ouderwortel en Thomas Schreuder is Tishauser zo'n beetje de verpersoonlijking van diverse activiteiten ten bate van KiKa.

Nu tweehonderd broden meer verkocht dan vorig jaar

'Koop een kerstbrood voor een tientje en steun voor de helft van dat bedrag KiKa'. Aldus luidde de oproep van het kwartet begin november. Het was een oproep met een extra lading, want naast een financiële injectie voor de stichting wilde de vier over het aantal van vorig jaar heen. In 2018 werden 1100 broden aan de man gebracht. "We hadden een bepaalde drive om dit aantal te overstijgen", aldus Bart Tishauser. "En dat is dus geweldig gelukt, want met 1300 verkochte kerstbroden zijn we zó blij."

Als een speer

Vanaf de allereerste oproep op Facebook en via het Purmerends Nieuwsblad (in de krant en via de sociale mediakanalen van de krant) liep de actie als een speer. Veel particulieren maar zeker ook bedrijven deden bestel-

Zie verder pagina 3


Vanachter de stand op de kerstmarkt in de Peperstraat werden nog tientallen broden verkocht.