Het team van Camarate ICT uit Wognum doet jaarlijks een maatschappelijk project.
Het team van Camarate ICT uit Wognum doet jaarlijks een maatschappelijk project. (Foto: aangeleverd)

Camarate ICT in actie voor jong gezin

PURMEREND/WOGNUM - Maatschappelijk betrokken ondernemen kan via Present Purmerend. Die boodschap heeft het bedrijf Camarate ICT goed begrepen. Het bedrijf uit Wognum doet jaarlijks iets terug voor de maatschappij en werd getriggerd door de doelstellingen van Present Purmerend.

En zo kon het gebeuren dat vijf medewerkers van Camarate deze maand letterlijk de handen uit de mouwen staken en aan de slag gingen in een woning in Middenbeemster. Een jonge moeder met 2 kleine kinderen woonden al enige tijd in het AOP, daklozenopvang van Purmerend. Eindelijk kreeg het gezin een woning toegewezen, maar dan? Hoe krijg je dit bewoonbaar?, was het volgende probleem voor de moeder. Camarate ICT gaf de medewerkers de gelegenheid om in plaats van op kantoor te werken zich in te zetten voor dit mooie project.

De klus is uitgevoerd met verf en materialen die door Fraay coatings/Deco de Wolf zijn gesponsord. Martienke Oosterbaan van Present Purmerend: "Tijdens de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging konden we opnieuw een match sluiten voor sponsoring van vijfhonderd euro voor het komende jaar. We spreken hier dus van een dubbel maatschappelijk betrokken project van ondernemers", aldus Martienke.

Kelly Ruhl is Office Manager bij Camarate ICT en een van de vijf die de maatschappelijke klus in Middenbeemster hebben geklaard. "Wij vinden het tot onze taak horen om elk jaar een maatschappelijk project bij de hand te nemen. Zo hebben we in Hoorn gezorgd voor een lunch voor alle bewoners en deden we het jaar erop een project voor de bewoners van Leekerweide, de instelling voor gehandicaptenzorg in Wognum. En nu was ik aan het zoeken naar een ander mooi project en kwam ik op internet de naam van Present Purmerend tegen. Dat leek ons een goed doel voor dit jaar. Naast het feit dat we jaarlijks kerstpakketten geven, zien we het als onze plicht om daarnaast iets te doen voor mensen en organisaties die het wat minder hebben", vertelt ze.

Camarate ICT gaat dagelijks de uitdaging aan om ICT weer herkenbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doet het bedrijf onder andere door de aanwezige kennis te delen met de relaties middels verschillende ronde tafel sessies en het organiseren van inspiratie-avonden in het eigen ICT Café. Kelly Ruhl: "Mede dankzij het volgen van diverse seminars en de korte lijnen met onze partners, blijven wij altijd on-top-of de laatste vernieuwingen binnen ICT. Onze Noord-Hollandse nuchterheid zorgt er weer voor dat de vertaling hiervan weer helder is voor al onze relaties."

Het bedrijf werkt met gecertificeerde professionals, bovendien wordt nauw samengewerkt met gerenommeerde organisaties waaronder Microsoft, VMware, Netapp, Cisco en HP.