De winnende ploeg. Met onder tweede van rechts Cees Jan Pals en staande rechts Cor Ernest.
De winnende ploeg. Met onder tweede van rechts Cees Jan Pals en staande rechts Cor Ernest. (Foto: Evert Ruis)

Le Grande wint horeca zaalvoetbaltoernooi

PURMEREND - Lange tijd hielden de finalisten Le Grande en Discus Bormann elkaar in evenwicht. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord. De mannen van coach Cees Jan Pals namen de strafschoppen het beste en daardoor ging de Finish Profiles Cup mee naar de horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. De Beizaak eindigde als derde en BRASA, met eigenaar Arwin Versteijne in de gelederen, werd vierde.

Volgens Joop van de Loo, met Rob en Monica Balk de drijvende krachten van deze tweede editie van de horeca titanenstrijd, was opnieuw sprake van een groot succes. "Het toernooi is vlekkeloos verlopen en de derde helft was met de aanwezigheid van John Keijer een prachtige afsluiter", aldus Van de Loo.

Vooral de finale was een spektakelstuk. Beide ploegen gingen ver om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Van de Loo: "Als je eenmaal in de finale staat wil je het toernooi winnen. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Dat maakt het juist zo aantrekkelijk. Mooi om te zien dat na afloop iedereen door elkaar heen geniet van een drankje en de gezelligheid."

Het was gedurende de hele middag en tot na de derde helft behoorlijk druk in De Beuk. Nagenoeg iedereen bleef in sportcafé De Beuk hangen. Dat heeft ook te maken met de datum. "We moeten het wel voor de kerst doen, nu hebben alle horecamensen nog de tijd. Doe je het tussen kerst en oud en nieuw komt er geen mens, want dan hebben ze het allemaal druk."

Op naar de derde editie. "Ja, die komt er zeker. Langs deze weg wil ik mede namens Rob en Monica de scheidsrechters, hoofdsponsor Finish Profiles en de andere sponsors bedanken. Na afloop van het toernooi hebben de meesten alweer toegezegd in 2020 opnieuw van de partij te zijn. Tot slot wil ik Rodi Media bedanken voor de publicitaire ondersteuning", zegt Van de Loo tot slot.

Spelmoment van de spannende finale tussen Discus Bormann en Le Grande. Twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren.