Vanachter de kraam in de Peperstraat werden tientallen broden verkocht.
Vanachter de kraam in de Peperstraat werden tientallen broden verkocht. (Foto: Han Giskes)

Succesvolle brodenactie voor KiKa

Vervolg van voorpagina

stellingen van een tot soms tientallen kerstbroden. Tishauser: "Het liep inderdaad meteen storm. En het leuke daarvan is dat iedereen onmiddellijk enthousiast werd en alle zeilen bij werden gezet. Het hield niet op met de bestellingen. Komt bij dat we de broden met heel plezier zelf hebben bezorgd."

De actie breidde beetje bij beetje uit en vorige week vrijdag, op de dag dat Tishauser en Oudewortel 235 broden moesten bestellen, volgde NH Nieuws het tweetal met beeld en geluid.

Niet onvermeld mag de rol van banketbakkerij patisserie en chocolaterie Mastenbroek blijven. Dat de kerstbroden -evenals voorgaande jaren- van uitzonderlijke kwaliteit zijn laat zich makkelijk raden. Maar Mastenbroek deed nog een extra duit in het zakje door de broden tegen een aantrekkelijke prijs beschikbaar te stellen. En ook dat hielp enorm om het aantal van vorig jaar met 200 te overtreffen.

Over de achtergrond: in Nederland krijgen jaarlijks meer dan 550 kinderen de diagnose kanker. Op dit moment geneest driekwart van hen. KiKa stelt zich ten doel om dit percentage veel hoger bij te stellen. KiKa blijft dan ook volop bezig met het werven van fondsen voor nieuw onderzoek en andere activiteiten.

De stichting is dolblij met lokale en regionale initiatieven zoals de brodenactie van het de Tishausers, Oudewortel en Schreuder.