Dit najaar werden deze overheerlijke amuses geserveerd in het Steunpunt.
Dit najaar werden deze overheerlijke amuses geserveerd in het Steunpunt. (Foto: aangeleverd)

Steunpunten in stad gaan extra dagen open

PURMEREND - Vanaf 1 januari worden de openingstijden van de Steunpunten in Purmerend wegens succes uitgebreid. Met dank aan de gemeente Purmerend. De Steunpunten zijn een laagdrempelige ontmoetingsplek voor sociale contacten en wat extra ondersteuning (bijvoorbeeld administratief) bij het zelfstandig wonen.

Laagdrempelige ontmoetingsplek is samenwerking tussen Prinsenstichting en Leviaan

Deze Steunpunten in Purmerend zijn een samenwerking tussen Prinsenstichting en Leviaan. Bij de Steunpunten is men welkom voor een maaltijd, een kop koffie, een praatje of doornemen van moeilijke post.

Iedere avond zijn er twee professionals aanwezig (van Prinsenstichting en Leviaan). Er wordt gekookt door een kookvrijwilliger. Leviaan begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken. Dat doet men vanuit de krachtenaanpak, een werkwijze die afgeleid is van de herstelgedachte. Leviaan coacht waar kan en ondersteunt waar nodig bij alle facetten van het leven. Denk aan het leren omgaan met de kwetsbaarheden, het (weer) aangaan van sociale contacten en zinvolle activiteiten ter vervanging van of als opstap naar school of werk.

De nieuwe openingstijden zijn: Steunpunt Rudolf Garrelstraat 2 (Overwhere): maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Steunpunt Abel Tasmanplein 54 (Weidevenne): maandag, woensdag en vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Gildeplein (Purmer): dinsdag en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Wil je aanschuiven om (tegen een kleine betaling) een hapje mee te eten in één van de steunpunten?
Meld je dan vooraf aan via steunpunt@prinsenstichting.nl

Telefoonnummers

Bellen kan ook, naar de volgende telefoonnummers: Steunpunt Rudolf Garrelsstraat 06 51 34 14 80; Steunpunt Abel Tasmanplein 06 83 67 49 22; Steunpunt Gildeplein 06 30 85 87 95.