Het pand aan de Johannes Poststraat 52 is sinds november 2015 een steunpunt vóór en door de buurt.
Het pand aan de Johannes Poststraat 52 is sinds november 2015 een steunpunt vóór en door de buurt. (Foto: aangeleverd)

Opening vernieuwd Buurtsteunpunt

HOORN - Vernieuwd Buurtsteunpunt Bij Bosshardt Hoorn opent woensdag 27 februari de deuren. Het pand aan de Johannes Poststraat 52 is sinds november 2015 een steunpunt vóór en door de buurt. Dit principe werd ook tijdens de verbouwing in praktijk gebracht. Drie weken lang werkten buurtbewoners, vrijwilligers en mensen vanuit het Korps samen om de ontmoetingsplek nog gezelliger te maken. De officiële opening wordt op feestelijke wijze gevierd met een optreden van de band Roofless. Verder is wethouder Kholoud Al Mobayed aanwezig.

Of iemand nu zin heeft in een kop koffie, een praatje, een activiteit, gezelligheid of gewoon een luisterend oor; iedereen is welkom. Het is op de locatie dan ook een komen en gaan van bezoekers en vrijwilligers. Rond de kerst en begin januari was het door de verbouwing een extra drukke periode voor het Buurtsteunpunt. De vloer is vernieuwd en er is geschilderd. "Eerst moesten we alles leeghalen, kleding inpakken, schoonmaken, het was gruwelijk veel werk," vertelt medewerker Anita Paeper. "Maar ondanks de drukte was het gezellig, iedereen pakte aan en de neuzen stonden dezelfde kant op. Prachtig om zo'n mooie samenwerking te ervaren." Nieuw is de met schoolbordverf beschilderde muur voor leuke berichten, het dartbord en de sjoelbak en een muur met koffertjesbehang. Anita en haar team van vrijwilligers zijn blij met het resultaat en hopen dat veel mensen de weg naar Bij Bosshadt weten te vinden.
Bij Bosshardt Hoorn maakt onderdeel uit van Leger des Heils W&G Noord-Holland. De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Het belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt, erbij hoort en gezien wordt. Mensen kunnen met elkaar praten en daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd zoals samen eten, knutselen en spelletjes spelen. Samen bezig zijn heeft een belangrijke verbindende functie.