Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hoorn viert Jaar van Gouden Eeuw

HOORN - In 2019 viert Hoorn het Jaar van de Gouden Eeuw. Dit jaar staan in Hoorn tientallen evenementen in dit thema op het programma. De gemeente grijpt dit themajaar aan om Hoorn als 'Stad van de Gouden Eeuw te promoten.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) riep 2019 uit tot het Jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. De gemeente Hoorn en Hoorn Marketing openden dit themajaar zondag 3 maart in Schouwburg Het Park. Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning van Noord-Holland, opende het jaar officieel. Hierna gaf meesterverteller en museumdirecteur Ad Geerdink de primeur van zijn bijzondere DWDD-college over de Gouden Eeuw, 'De Verwonderingh'.

In het Jaar van de Gouden Eeuw staan evenementen op het programma. Highlights zijn de Gouden Eeuw Route langs vijftig West-Friese iconen, Batavia 1627 in virtual reality in het Westfries Museum en Twee Graden, een uniek audiovisueel spektakel over Hoorn in de Gouden Eeuw dat in augustus veertig keer te zien is op de Roode Steen.

Hoorn grijpt het Jaar van de Gouden Eeuw aan om zich te profileren als 'Stad van de Gouden Eeuw'. Hiervoor hangen speciale banieren langs de 'toegangspoorten' van de binnenstad.

Speciaal voor dit themajaar ontwikkelde Hoorn Marketing de website www.stadvandegoudeneeuw.nl, waarop het programma van het Jaar van de Gouden Eeuw te vinden is.