(Vervolg voorpagina)

Om de twee of drie weken zit Christa bij de Formulierenbrigade. "We rouleren met z'n zessen en zijn op de maandagmiddag altijd met z'n tweeën. Op die manier kunnen we alle bezoekers van de Formulierenbrigade helpen. De bibliotheek - een ontzettend fijne locatie - is voor mij niet om de hoek, maar dat vind ik niet erg. Ik ga altijd op de fiets, heerlijk!"

Rouleren

Geduld

Vrijwilligers zijn bij de Formulierenbrigade van harte welkom. Sinds afgelopen oktober is in het gemeentehuis in Wognum ook een Formulierenbrigade gestart. Verder zijn er plannen om een Formulierenbrigade te starten op andere locaties in Westfriesland.

"Ook voor die locaties zijn vrijwilligers nodig. Wat er van een vrijwilliger verwacht wordt? Het is uiteraard handig als je met de computer kunt omgaan en daarnaast moet een vrijwilliger klantvriendelijk en begripvol zijn. En geduld hebben, ook heel belangrijk!"

Waardering

Naast het feit dat Christa veel dankbare reacties krijgt van de mensen die zij helpt bij de Formulierenbrigade, spreekt ook VrijwilligersNH regelmatig haar waardering uit. "Zo krijgen we elk jaar een heerlijke kerstlunch en wordt er regelmatig met ons geëvalueerd. Dat voelt ontzettend goed. Het is fijn dat ons werk gewaardeerd wordt."

Meer informatie

Voor hulp van de Formulierenbrigade: kom op de maandag tussen 14.00 en 16.00 uur langs in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8. Meer informatie: info@buroflo.nl of 0229-576357. Ook voor vrijwilligerswerk.