Afbeelding
(Foto: Week van Zorg en Welzijn)

'39 jaar en klaar voor volgende stap'

REGIO - Tijdens de Week van Zorg en Welzijn ontdek je verhalen zoals die van Tom, beveiliger bij Mediant en bezig met de opleiding Maatschappelijke Zorg.

"Ik was beroepsmilitair en werk nu in de beveiliging bij een GGZ-instelling. Binnenkort begin ik aan de opleiding Maatschappelijke Zorg."

Getriggerd

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit in de zorg terecht zou komen. Maar toen ik twee jaar geleden als beveiliger hier kwam werken, was ik al snel getriggerd."

Leer-werktraject

"De geestelijke gezondheidszorg is ontzettend interessant. Langzaam maar zeker besefte ik: hier wil ik wat mee. Dus ik besloot mijn baan op te zeggen. De directeur van deze instelling kwam toen naar me toe met de vraag: 'kunnen we niet iets voor jou betekenen?'. Hij stelde een leer-werktraject voor. Fantastisch. Ik hoop binnenkort te kunnen beginnen met de opleiding Maatschappelijke Zorg."

Doel

De drang om te leren heeft Tom lang niet gehad. "Mijn uiteindelijke doel is om verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg te worden. De psychiatrie en het werken met mensen: die twee dingen trekken mij enorm."

Schakelen

"Om de beste aanpak voor een situatie te vinden, moet je schakelen en jezelf heruitvinden. Soms een stapje terug, soms naar voren. Je kunt niet altijd op dezelfde manier handelen. Ik wil daar meer van weten, hoe je iemand het beste kunt benaderen. De drang om te leren heb ik lang niet meer gehad, maar ik ben klaar om de volgende stap te zetten."