Wout Verburg (l) en Edwin Verbeek voor het pand aan de Protonweg in Hoorn.
Wout Verburg (l) en Edwin Verbeek voor het pand aan de Protonweg in Hoorn. (Foto: Lotte de Vries)

Klantvriendelijkheid al vijftig jaar speerpunt van Autobedrijf Verburg

HOORN - Autobedrijf Verburg op bedrijventerrein Hoorn 80 in Hoorn is hét adres voor onderhoud en reparatie van alle merken auto's. Het bedrijf viert dit jaar een bijzonder jubileum. "We bestaan vijftig jaar", vertelt Wout Verburg, die samen met Edwin Verbeek aan het roer staat van het autobedrijf.

Wouts vader, Cees Verburg, begon in 1969 'Tectielstation C. Verburg op de Peperstraat in Hoorn. "Het bedrijf hield zich toen nog alleen bezig met tectyleren, een techniek die roestvorming voorkomt", legt Wout uit. "Het was een kleine garage, waar mijn vader maar één auto kwijt kon. Na twee jaar verhuisde het bedrijf naar de Doelenkade, waar meer ruimte was. Toen het ook daar te klein werd, kwam het bedrijf op de Protonweg 15 op Hoorn 80 terecht. Sinds 1982 zitten we op de huidige plek, Protonweg 11." Door de crisis begin jaren tachtig veranderde de markt enorm. "Daarnaast kwam het tectyleren ook op een lager pitje staan. Sinds 2000 doen we dat overigens helemaal niet meer, omdat auto's tegenwoordig helemaal verzinkt zijn. Het tectyleren is daarmee overbodig geworden. Vanaf de jaren tachtig kwamen er andere werkzaamheden bij, zoals het vervangen van uitlaten en het afleveringsklaar maken van auto's. In die jaren kwam ik zelf nét van school en ging in het bedrijf aan de slag." Edwin kwam er in 1995 bij. "Ik had hier al eerder stage gelopen en was dus al bekend met het bedrijf. Sinds 2008 ben ik mede-eigenaar."

Begin jaren negentig startte Autobedrijf Verburg met APK-keuringen en rond 2002 onderging het pand een verbouwing. Sinds een aantal jaar verkoopt het bedrijf ook tweedehandsauto's. "In de loop der jaren hebben we een grote vaste klantenkring opgebouwd, die zelfs van generatie op generatie gaat", vertelt Wout. "Het is natuurlijk fijn als je klanten ziet terugkomen. Zij dragen zeker bij aan ons werkplezier."

Of het nu gaat om het vervangen van de remmen, de distributieriem of de uitlaat, banden uitlijnen, schadeherstel, APK-keuringen of de jaarlijkse beurt; alles wat met auto-onderhoud en reparatie te maken heeft, verzorgt Autobedrijf Verburg van a tot z. Edwin vult aan: "Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid staan bij ons centraal. Wij helpen onze klanten zoals wij zelf ook geholpen willen worden en vinden het belangrijk dat klanten niet voor verrassingen komen te staan. Wanneer een reparatie bijvoorbeeld duurder uitvalt dan verwacht, bellen wij de klant altijd op. Wat dat betreft zijn we heel open en transparant. En natuurlijk zijn we altijd bereid om dingen op te lossen."

Vanaf 1 juni komt Autobedrijf Verburg met speciale acties die in het teken staan van het vijftigjarig bestaan. Houd daarvoor deze krant in de gaten. Het bedrijf is te vinden aan de Protonweg 11 in Hoorn. Telefoon: 0229-213346. Kijk voor meer informatie op www.verburg.nl.