Suzuki Ignis
Suzuki Ignis (Foto: Suzuki)

Suzuki Ignis uitgelicht

REGIO - De Ignis valt op met zijn karakteristieke design. Deze Ultra Compact SUV biedt verrassend veel binnenruimte. En is voorzien van uitstekende veiligheidsvoorzieningen en innoverende technieken.


De Ignis is een compacte crossover met een speels en eigenzinnig design. De 5-deurs Suzuki Ignis heeft een hoge zitpositie voor een beter zicht op de weg, een verrassend ruime interieur met verschuifbare achterbank voor meer bagageruimte dan wel beenruimte en een ruime instap vóór en achter. En uiteraard heeft Suzuki aan de veiligheid gedacht.

Een voorbeeld is het actieve veiligheidssysteem DCBS (Dual Camera Brake Support). Het AllGrip 4x4-systeem, dat beschikbaar is op verschillende versies, geeft meer grip en levert ook een bijdrage aan de veiligheid.

Auto Gear Shift

De Ignis staat op een ultrasterk en –licht platform. Hiermee is de compacte crossover de lichtste auto in zijn klasse met positieve gevolgen voor het verbruik en de rijeigenschappen. Naar wens levert Suzuki de Ignis met AGS (Auto Gear Shift).

Deze geautomatiseerde versnellingsbak is compacter en lichter dan een traditionele automaat wat ook een gunstig effect op het verbruik heeft.